خسارت آفت تشی(سی‌کور) به بنه زارهای سیستان و بلوچستان

تاریخ انتشار : 1401/08/29 - ساعت انتشار: ١٣:٠٠ - گروه خبری : اخبار استان

آفت تشی به 21 هزار و 516 هکتار از بنه زار های شهرستان زاهدان (گوربند، چاه روغنی) و 2هزار و 105 هکتار از بنه زار های شهرستان تفتان (6 نقطه حاشیه کوه تفتان) خسارت وارد کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان، رئیس اداره حفاظت و حمایت  اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان گفت: آفت تشی به 21 هزار و 516 هکتار از بنه زار های شهرستان زاهدان (گوربند، چاه روغنی) و 2هزار و 105 هکتار از بنه زار های شهرستان تفتان (6 نقطه حاشیه کوه تفتان) خسارت وارد کرد.

مهندس مصطفی دیدا بیان کرد: به دلیل عدم بارندگی، کمبود مواد غذایی و ازدیاد جمعیت گونه جانوری تشی، خسارت زیادی به بنه زار های سیستان و بلوچستان وارد شده است.

وی ادامه داد: طرح مبارزه با آفت تشی(سی‌خور) در دستور کار این اداره قرار دارد و به زودی اجرا خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان،  "تشی برخلاف جوجه تیغی که یک پستاندار از خانواده خارپشت‌هاست، پستانداری از خانواده جوندگان است و می‌توان آن را بزرگترین جونده ایران دانست.

تشی خارهای بلندی روی بدنش دارد و اندازه آن‌ها نسبت به جوجه تیغی‌ها بزرگ‌تر است و وزن آن‌ها بین ۱۱ تا ۲۵ کیلوگرم است، آن‌ها نیز مانند جوجه تیغی ها شبگرد هستند و در این مواقع فعالیت بیشتری دارند.

آن‌ها تمام قسمت‌های گیاهان را از پیاز و ریشه گرفته تا ساقه و برگ مصرف می‌کنند، آن‌ها هم‌چنین میوه‌هایی مانند خرما، مهره‌داران کوچک و برخی مواقع لاشه حیوانات (البته به دلیل جذب کلسیم، منظور استخوان های لاشه حیوانات است) را نیز می‌خورند.

 عمر تشی‌ها حدودا ۱۵ سال است و تا ۲ ماهگی نزد مادر خود زندگی می‌کنند.

تشی‌ها به طور معمول به صورت انفرادی زندگی می‌کنند و بیشتر در جنگل‌ها، باغ‌ها و اطراف زمین‌های کشاورزی زندگی می‌کنند.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج