مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان منابع طبیعی:
آبخیزداری، مناسب ترین روش برای کاهش خسارت سیل و خشکسالی است
مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان منابع طبیعی کشور اجرای طرح های آبخیزداری را مناسب ترین روش برای کاهش خسارت سیل وخشکسالی برشمرد و افزود: آبخیزداری از فعالیتهای زیربنایی در راستای توسعه پایدار است که در امنیت غذایی و اشتغال و تولید نقش اساسی دارد.
ابوطالب قزلسفلو روز دوشنبه در مصاحبه با مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی، مهمترین هدف آبخیزداری را حفاظت از منابع آب و خاک دانست و خاطر نشان کرد: این دو عنصر به عنوان منابع پایه در امنیت غذایی و اشتغال پایدار برای روستاییان و پیشگیری از مهاجرت آنها به شهرها بسیار مهم و موثر است.
قزلسفلو در تشریح اقدامات آبخیزداری گفت: فعالیتهای آبخیزداری در یک حوضه آبخیز مجموعهای از فعالیتهای مدیریتی، آموزشی، فرهنگی، ترویجی، فعالیتهای بیولوژیک مثل نهال کاری، بذرکاری و بوته کاری، فعالیتهای بیومیکانیک مانند احداث هلالیهای آبگیر، تراس بندی، طشتک و فعالیتهای سازهای مثل بندهای خاکی و سازههای سنگی ملاتی، بتونی و گابیونی است.
این مسئول دفتر کنترل سیلاب در ادامه گفت: رویداد طبیعی سیل قابل مدیریت است و در این راستا علاوه بر پیش بینی دقیق هواشناسی، فعالیتهای آبخیزداری و آگاهی رسانی به مردم و جلب مشارکت آنها برای پرهیز از تجاوز به حریم و بستر رودخانه ها خسارتهای این پدیده را کاهش میدهد.
مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوان داری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در ادامه از پیش بینی انجام 90 میلیون هکتار عملیات آبخیزداری در دو برنامه هفتم و هشتم توسعه کشور خبرداد و گفت: طرح "جهش فعالیتهای آبخیزداری" به دستور وزیر جهاد کشاورزی تدوین شده و بر این اساس قرار است در دو برنامه پنج ساله و هر سال به میزان 9 میلیون هکتار بطور متوسط طرح آبخیزداری در کشور انجام و این عملیات در همه حوضههای آبخیز کشور تکمیل و به پایان برسد.
قزلسفلو در ادامه به وقوع سیل در اواخر مهرماه و اوایل آبان امسال در کشور اشاره کرد و گفت: بارندگی در 15 استان کشور اتفاق افتاد و در 7 استان خسارت هایی را از خود برجای گذاشت.
او یاد آور شد: سیل یک ماه گذشته حدود 655 هزار هکتار از حوضه های آبخیز استان های درگیر سیل را تحت تاثیر خودش قرار داد و با حجمی حدود 26میلیون مترمکعب سیلاب در 7 استان: گلستان، هرمزگان، کرمان، سمنان، لرستان، خوزستان و یزد جاری شده است.
او گفت: از 655 هزار هکتار وسعت حوضه های تحت پوشش سیل، در 70 درصد آن عملیات آبخیزداری اجرا شده است که در نتیجه این فعالیت ها حدود 13میلیون و 800 هزار متر مکعب آب ناشی از سیلاب، مدیریت شد و باعث تعدیل پیک سیلاب و خسارت سیل گردید. همچنین حدود 8 میلیون و 900 هزار مترمکعب از حجم سیلاب در نتیجه فعالیت های ابخیزداری کنترل و ضمن کاهش خسارت سیل باعث تقویت سفره های زیرزمینی و تعدیل اثرات خشکسالی شده است.
مدیرکل دفتر کنترل سیلاب همچنین گفت: در نتیجه فعالیت های آبخیزداری به میزان زیادی از حجم رسوبات وارده به مخازن سد کاسته شده و باعث عمر مفید سدها می شود.
قزلسفلو سرانجام در باره لایحه جامع آبخیزداری نیز گفت: این لایحه هم اکنون تقدیم دولت شده و در حال بررسی و تصویب است و با مصوب شدن آن می توان از مزایای خوبی برای اعمال بهتر مدیریت جامع در حوزه های آبخیز کشور و شتاب بخشی به فعالیت های آبخیزداری برخوردار شد.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |