weather.ir is down
 


کارگاه آموزشی مشورتی روسای ادارات بیابان در استان یزد
کارگاه آموزشی مشورتی روسای ادارات بیابان در استان یزد

تاریخ انتشار : 1401/11/05 - ساعت انتشار: ١٣:٢٣ - گروه خبری : اخبار استان

گردهمایی دو روزه روسای ادارات بیابان ادارات کل منابع طبیعی 24 استان کشور در تاریخ 3 و 4 بهمن ماه در شهرستان بافق برگزار گردید. هدف از این کارگاه دو روز بررسی عملکرد و تبیین سیاست ها و برنامه های نوین و به اشتراک گذاری ابتکارات مقابله با بیابانزایی بود.

  گردهمایی دو روزه روسای ادارات بیابان  ادارات کل منابع طبیعی 24استان کشور در تاریخ 3 و 4 بهمن ماه در شهرستان بافق برگزار گردید. هدف از این کارگاه دو روز بررسی عملکرد و تبیین سیاست ها  و برنامه­ های نوین و به اشتراک گذاری ابتکارات مقابله با بیابانزایی بود.

دکتر وحید، معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان کشور نیز در این گردهمایی جلب مشارکت مردم در طرح‌های بیابان زدایی را مهمترین راهکار حل بحران‌های زیست محیطی مانند خشکسالی‌ها، کاهش توان سرزمین، فرسایش خاک، سیل‌خیزی و... دانست. وی تأکید کرد در حال حاضر شدت بیابانی شدن یا بیابان زایی، از شدت و سطح طرح‌های بیابان زدایی، پیشی گرفته است. دکتروحید افزود: کنترل و بهبود این موضوع، نیازمند بسیج تمام عوامل دولت و مشارکت آن‌ها در این زمینه است که در لایحه ارتقای مشارکت مردم در طرح‌های بیابان زدایی که در دستور کار مجلس قرار گرفته و علاوه بر انسجام بخشی سازمانی در بدنه دولت، مشارکت مردمی را نیز مهم دانسته است  لحاظ شده است.

دکتر جعفریان، مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور نیز در این گردهمایی، توجه ویژه به اقدامات پیشگیرانه به جای اقدامات مداخله­ گرانه در حوزه­ های تخریب یافته، ضرورت همکاری و هم افزایی با بخش های دورن و برون سازمانی، استقرار سیستم­های راهبردی و ظرفیت سازی و توان افزایی را از جمله سیاست­های راهبردی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری بیان نمود. وی همچنین بر لزوم مدیریت مشارکتی منابع طبیعی و جلب مشارکت و استفاده از توان بالقوه بهره برداران عرصه های منابع طبیعی تاکید کرد.

دکتر کریمی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد نیز با بیان اینکه از مجموع 7/4 ميليون هكتار مساحت استان يزد، 2/6 ميليون هكتار اراضي بياباني است، از استان یزد به عنوان یکی از استان­های پیشرو در زمینه مدیریت مشارکتی منابع طبیعی با استفاده از ظرفیت مسئولیت اجتماعی صنایع و معادن و اجرای طرح ­های اقتصادی متجانس با بیابان از جمله انرژی خورشیدی، طرح ­های گردشگری بیابان و ... یاد کرد.  

در ادامه این گردهمایی روسای ادارات بیابان به ارائه عملکرد پرداختند. لازم به ذکر است  در حاشیه این  مراسم بازدیدهایی از آخرین فعالیت ­های در حال انجام در ایستگاه بیابان زدایی گود گوار بافق و اجرای پایلوت مالچ­ های غیر نفتی در ماسه زارهای جاده قطرم بافق انجام شد.


 

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج