برگزاری کارگروه ملی مدیریت چرای دام و ساماندهی کوچ در سازمان منابع طبیعی

تاریخ انتشار : 1401/12/01 - ساعت انتشار: ١٢:٤٨ - گروه خبری : اخبار استان

جلسه ویدئو کنفرانس کارگروه ملی مدیریت چرا برای تنظیم تقویم کوچ بهاره عشایر در سال 1402 و برنامه ریزی برای مدیریت چرای دام و ساماندهی کوچ در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری - ترحم بهزاد در جلسه ویدئو کنفرانس مدیریت چرا، کنترل پروانه چرای دام و ساماندهی کوچ بهاره که با حضور وحید معاون آبخیزداری، مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری، سرهنگ اکبری فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور، مدیران کل منابع طبیعی و آبخیزداری، مدیران کل امور عشایری و فرماندهان یگان حفاظت و روسای ادارات مرتع برگزار گردید، گفت: با توجه به خشک‌سالی وتغییرات اقلیمی و به دنبال آن کمبود علوفه، ساماندهی و مدیریت کوچ عشایر در اولویت سازمان‌های منابع طبیعی و آبخیزداری و امور عشایری کشور قرار دارد و برای جلوگیری از تخریب مراتع باید دستور العمل صادره از سوی دفتر امور مراتع به جد مورد توجه قرار گیرد.
مدیر کل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به تدوین دستورالعمل مدیریت چرا، کنترل پروانه چرا و ساماندهی کوچ اشاره کرد و گفت: این دستورالعمل با هدف حفظ منابع پایه، حفظ ذخایر ژنتیکی، تقویت پوشش گیاهی، ساماندهی کوچ و جلوگیری از فشار مضاعف بر عرصه های مرتعی تدوین و به تمام استان‌های کشور ابلاغ شده است..
بهزاد مدیریت چرا، کنترل پروانه چرا و ساماندهی کوچ را کم‌هزینه‌ترین پروژه برای حفظ و صیانت از پوشش گیاهی مراتع عنوان کرد و اظهار داشت: اگر همکاری‌های لازم از سوی دستگاه‌های مرتبط مانند سازمان امور عشایر، شرکت پشتیبانی امور دام و معاونت امور دام در راستای تامین نهاده و جلوگیری از چرای زودرس انجام شود، بهترین فرصت را برای احیا و اصلاح مراتع خواهیم داشت.
بهزاد تصریح کرد: اغلب سطح مراتع کشور به علت چرای بی‌رویه و زودهنگام، عدم رعایت فصل و مدت چرا و چرای دام بیش از ظرفیت مراتع دچار تخریب شده از گیاهان نامرغوب پوشیده شده است.
وی گفت: از ۸۴.۸میلیون هکتار سطح مرتع کشور ۷.۲میلیون هکتار مراتع متراکم و خوب، ۲۱.۴میلیون هکتار مراتع نیمه متراکم و متوسط و ۵۶.۲میلیون هکتار مراتع کم تراکم و ضعیف را تشکیل می‌دهند.
بهزاد ادامه داد: تخریب مراتع نه تنها بر دامداران اثر می‌گذارد بلکه منابع آب و خاک نیز در معرض تهدید جدی قرار می‌گیرد.
بر اساس این گزارش، در این جلسه وبیناری مدیران کل منابع طبیعی استان ها، مدیران امورعشایری و فرماندهان یگان حفاظت منابع طبیعی گزارشی از اقدامات انجام شده در خصوص شیوه نامه اجرایی، تمدید پروانه چرای دام و صدور پروانه چرا و تنظیم فهرست سیاهه ریز مرتعداران در مراتع  را ارائه کردند.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج