درختی از جنگل قطع شود، دیگر جایگزین ندارد!

تاریخ انتشار : 1402/04/13 - ساعت انتشار: ١٣:٠١ - گروه خبری : اخبار استان

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در باره اهمیت حیاتی جنگل ها گفت: اگر درختی از جنگل قطع شود و جای آن حتی چند نهال کاشته شود هیچ گاه کارکرد آن درخت قطع شده را نخواهد داشت. بنابراین تمام تلاشمان در منابع طبیعی باید پیشگیری از قطع درختان باشد.

به گزارش  روابط عمومی منابع طبیعی و آبخیزداری استان به نقل مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، دکتر عباسعلی نوبخت صبح امروز –شنبه - دهم تیرماه در جلسه طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت که بصورت وبیناری با حضور مدیران دفاتر ستادی و استانی برگزار شد، از تولید 241 میلیون اصله نهال در نهالستان های دولتی و غیر دولتی کشور خبر داد و یادآوری کرد که نهال های تولید شده شامل نهال های جنگلی، بیابانی، زراعت چوب و فضای سبز است.
نوبخت در ادامه از دست اندرکاران طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت تشکر کرد و گفت: این نهال ها در 183 نهالستان دولتی و 308 نهالستان خصوصی تولید شده است.
مسئول اول منابع طبیعی کشور از مدیران استانی خواست جهت شفاف سازی در ارائه آمار و اطلاعات، کارشناسانی ویژه تعیین نمایند تا راستی آزمایی های لازم نسبت به نهال های تولید شده و زنده مانی نهال ها انجام شود.
نوبخت گفت: مردم علاقه زیادی به درختکاری و حفظ محیط زیست و منابع طبیعی دارند و این درخواست های مردمی مسئولیت ما را در منابع طبیعی دوچندان می نماید.
رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور همچنین گفت: در بازدیدی که هفته گذشته از روستای «بزمیرآباد» در شهرستان سرپل ذهاب در استان کرمانشاه داشته است، بخش قابل توجه ای از خانواده ها در این روستا نهالستان های خانگی ایجاد کرده و به پرورش نهال های جنگلی پرداخته اند.
به گفته نوبخت، روستاییان نهال های تولیدی خود را در عرصه کاشته و آن را آبیاری و محافظت می کنند که این حرکت و نقش آفرینی مردم منطقه ستودنی است.
نوبخت همچنین تصریح کرد: کلیه اقدامات مردمی در زمینه ایجاد نهالستان های خانگی و فرآیند تولید نهال از سوی جوانان روستا بزمیرآباد مستند سازی شده و در اپلیکیشنی که ایجاد کرده اند قابل دسترسی همگان قرار دارد.
رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشورر در خاتمه سخنان خود در جلسه ستاد مردمی کاشت یک میلیارد درخت از روابط عمومی ها خواست با تهیه کلیپ، وضعیت پیشرفت نهالستان های منابع طبیعی را قبل از انجام کار، حین و بعد از انجام کار را در صدا و سیما به تصویر بکشانند تا افکار عمومی از اقدامات انجام شده در زمینه تولید سالانه 250 میلیون اصله نهال مطلع شوند.

بر اساس این گزارش، در این جلسه ، مدیران کل منابع طبیعی جنوب کرمان، بوشهر و استان گلستان گزارشی از نحوه عملکرد خود را در زمینه فرایند تولید نهال در نهالستان های استان مربوطه ارائه کردند.

 

 

12

مدیرکل امور مراتع سازمان منابع طبیعی اعلام کرد؛
چرای بی رویه و ۲.۵برابری دام در مراتع کشور

مدیرکل امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به تعلیف و چرای ۸۰میلیون واحد دامی در مراتع آن را ۲.۵برابر ظرفیت اعلام کرد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی از مهر، ترحم بهزاد روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران در نوشهر سطح عرصه‌های طبیعی کشور را ۱۳۴میلیون هکتار اعلام کرد و گفت: از این میزان ۱۷میلیون هکتار جنگل، 32.5 میلیون هکتار بیابان و 84.5 میلیون هکتار مراتع است.

بهزاد با بیان این که ۷.۲میلیون هکتار از مراتع جزو مراتع متراکم به شمار می‌رود، افزود: ۲۱میلیون هکتار از مراتع نیمه متراکم و ۵۶میلیون هکتار از مراتع فقیر است.

مدیرکل امور مراتع سازمان منابع طبیعی با بیان این که هرگونه بهره‌برداری از عرصه‌های منابع طبیعی باید در قالب طرح صورت گیرد، اظهار داشت: شناسایی بهره‌برداران ذی صلاح و صدور پروانه چرا از جمله اقدامات است.

مدیرکل امور مراتع سازمان منابع طبیعی از ممیزی ۸۲میلیون هکتار از مراتع کشور خبر داد و گفت: بیش از ۴۲هزار سامانه عرفی نیز شناسایی شده و ۳۸۲هزار فقره پروانه چرا واگذار شده است و ۶.۵برابر جوامع انسانی در مراتع حضور دارند.

بهزاد با بیان این که ۹۳۷هزار خانوار از مراتع کشور بهره‌برداری می‌کنند، گفت ۳۸میلیون واحد دامی به مدت ۷ماه از مراتع می‌تواند استفاده کنند درحالی که اکنون ۸۰میلیون واحد دامی در عرصه‌های مرتعی حضور دارند که ۲.۵برابر ظرفیت مراتع است.


 

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج