یادداشت: دکتر حسین سرگزی
ضرورت حفاظت، کاشت و توسعه فضای سبز، توانمندسازی ساکنان عرصه های طبیعی در جهت ارتقای ظرفیت تحمل مخاطرات و حرکت به سمت اقتصاد کم کربن

تاریخ انتشار : 1403/08/09 - ساعت انتشار: ٢٠:٣٨ - گروه خبری : اخبار استان

آموزش و ترویج روش های ساده اما اثرگذار و همراهی بخش های آموزشی، علمی و تحقیقاتی با بخش های اجرایی میتواند تهدیدات اقلیمی را به فرصت تبدیل کند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سیستان و بلوچستان، دکتر حسین سرگزی سرپرست معاونت فنی اداره کل منایع طبیعی سیستان و بلوچستان در یاداشتی بیان داشت: تغییر اقلیم به معنی ادامه روند تغییراتی در دما، بارندگی و دیگر شاخص های اقلیمی است. این تغییر اگر چه جزئی باشد اما تاثیراتی شگرف در زیست بوم منطقه، کشور و جهان می گذارد. نمونه واضح تغییرات وقوع بارندگی های سیل آسا و وزش بادهای شدید بنیان برانداز است.

زیستمندان استان سیستان و بلوچستان با پدیده های سیل و طوفان آشنا هستند اما شدت زیاد و تکرار وقوع این پدیده ها همراه با خسارات غیر قابل چشم پوشی هشداری برای عدم تکرار آینده بر پایه تجارب زیست گذشته است.

لذا چاره جویی برای بقا در شرایط تغییر، اهمیتی بیش از قبل می یابد. مهمترین استراتژی ها برای زنده بودن کم هزینه را می توان در پیشگیری، سازگاری و مقابله خلاصه کرد.

حفاظت، کاشت و توسعه فضای سبز، توانمندسازی ساکنان عرصه های طبیعی در جهت ارتقای ظرفیت تحمل مخاطرات، حرکت به سمت اقتصاد کم کربن در زمره مهمترین توصیه ها به نظر می رسند. در بخش بهره برداری از منابع، موازنه منافع اقتصادی با مصالح عموم پر اهمیت اند بویژه جستجوی فرصت های جدید در دل تهدیدات ناشی از تغییر اقلیم از جمله انجام تنوع گونه ای و کاشت تلفیقی گونه های سازگار می تواند مفید باشد.

 

نکته آخر اینکه برای تحمل شرایط تغییر اقلیم و گذر کم هزینه از بحران ها مشارکت جوامع محلی و درگیرشدن گروداران اهمیتی مضاعف می یابد برای این کار آموزش و ترویج روش های ساده اما اثرگذار و همراهی بخش های آموزشی، علمی و تحقیقاتی با بخش های اجرایی مهم است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج