معرفی بیدانجیر یا کرچک(Ricinus communis)

تاریخ انتشار : 1397/01/27 - ساعت انتشار: ١٠:٥٥ - گروه خبری : اخبار قدیمی

درختچه ای است از خانواده Euphorbiaceae بومی آفریقا و در ایران و هند کشت می شود.در نقاط سردسیر یکساله و در نواحی معتدله گرم و نیمه حاره ایران، خوزستان و بلوچستان بصورت درختی رویش پیدا می کند. این گیاه دارای برگها بزرگ و شبیه برگ انجیر است. گلهاى گیاه خوشه اى بوده ، و در ماههاى مرداد تا شهریور ظاهر مى شوند، و به صورت نر و ماده مى باشند میوه به صورت كپسولى خاردار است كه معمولاً داراى سه دانه روغنى است. کلمه Ricinus به معنای "کنه سگی" بوده که علت نامگذاری آن شباهتی است که میان دانه های این گیاه و کنه هایی که معمولاً در سگ ها دیده می شود.سابقه استفاده از آن به 4000 سال قبل از میلاد مسیح برمیگردد. مهمترین ماده تشکیل دهنده بذر روغن میباشد.مهمترین اسید چرب روغن کرچک اسید ریسنولیک است. سایر اسیدهای چرب موجود در روغن کرچک شامل لینولنیک اسید، لینولئیک اسید، اولئیک اسید، استئاریک اسید،اسید پالمتیک روغن کرچک به عنوان با ارزش ترین مواد مسهل و ملین و ضد گرفتگی در پزشکی مورد استفاده قرار میگیرد و یکی از بهترین ها برای از بین بردن موخوره،تقویت و رشد مو، رفع چین و چروک پوست، ضدعفونی کننده، از بین برنده خشکی، ترک دست و پا، مسکن درد مفاصل می باشد ودر صنایع داروسازی،آرایشی، بهداشتی و سوخت های بیودیزل مورد استفاده قرار میگیرد.

روابط عمومی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سراوان

 
نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج