ریزگردها جمعیت 200هزار نفری چابهار را تهدید می کند
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری چابهار در جنوب سیستان و بلوچستان گفت: ریزگردهای ناشی از خشکسالی 20 ساله جمعیت بیش از 200هزار نفری این شهرستان در مناطق روستایی را به طور جدی تهدید می کند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری چابهار در جنوب سیستان و بلوچستان گفت: ریزگردهای ناشی از خشکسالی 20 ساله جمعیت بیش از 200هزار نفری این شهرستان در مناطق روستایی را به طور جدی تهدید می کند.
عبدالغنی رئیسی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: جمعیت ساکن در روستاهای داخل محدوده کانون بحران یا مجاور پس از خشکسالی ها و نبود پوشش گیاهی شدیدا مورد تهدید ریزگرد هاست.
وی افزود: به جز شهر چابهار که در مجاورت خلیج قرار دارد تمام جمعیت روستایی و سایر نقاط تحت تاثیر شن های روان، ریزگردها و توفان قرار گرفته است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری چابهار بیان کرد: گسترش این کانون ها فعالیت های صنعتی موجود در شهرکهای صنعتی منطقه بویژه پیکره صنعتی منطقه آزاد چابهار و شهرک صنعتی را نیز تحت الشعاع قرار داده است.
وی تصریح کرد: ادامه روند کنونی و خیزش گرد و غبار با توجه به وزش بادهای موسمی و فصلی در این مناطق باعث بروز مشکلاتی برای این طرح ها خواهد شد.
رئیسی اجرای سیستم های پخش سیلاب، جنگل کاری، ساخت هوتک و بندسارها را از راههای مبارزه با پدیده گرد و غبار در سطح شهرستان چابهار عنوان کرد.
وی افزود: اجرای عملیات بیابانزدایی شامل مدیریت هرز آب در قالب ساخت پشته خاکی در مناطق مختلف می تواند سهم بسزایی در تثبیت خاک، افزایش پوشش گیاهی و جنگلی و کاهش میزان غلظت گرد و غبار شود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری چابهار گفت: سطح پوشش گیاهی در خشکسالی های 2 دهه اخیر به شدت کاهش یافته و با توجه به جنس خاک منطقه که اغلب ریزدانه(سیلتی رسی) است و با توجه به اقلیم منطقه همه روزه شاهد بروز توفان های گرد و خاک و پدیده ریز گرد هستیم.
وی بیان کرد: سطح بیابان های شهرستان چابهار حدود 259 هزار و 250 هکتار است و سطح کانون های بحران فرسایش بادی در منطقه 36 هزار و 600 هکتار شامل منطقه پارک، وشنام، طیس کوپان و کچو است.
رئیسی گفت: پس از خشکسالی ها سطح بیابان ها افزایش یافته و مناطق ریمدان، باهوکلات، دمپگ و کالدان به مساحت 150 هزار هکتار در دست مطالعه و نیازمند اختصاص اعتبار است.
به گزارش ایرنا چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران و سرزمین موج و مرجان واقع در قلب مَکُّرانِ بلوچستان و در فاصله 645 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان از 3 شهر به نام های چابهار، پلان و نگور، سه بخش مرکزی، دشتیاری و پلان، 6 دهستان و 438 روستا تشکیل شده است
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |