بهره گرفتن از ظرفیت ها، حفاظت از منابع آب و خاک در جهت حمایت از مردم از اولویت های مهم مسئولان در شهرستان دلگان سیستان و بلوچستان است
فرماندار شهرستان دلگان با اشاره به این که حفظ و حراست از عرصههای ملی و منابع طبیعی از اولویتهای اصلی است، گفت: عرصههای منابع طبیعی جزو سرمایههای ارزشمند و حیاتی کشور محسوب میشوند که نه فقط به نسل کنونی بلکه به تمامی نسلهای آینده کشور تعلق دارند.
حفاظت از منابع آب و خاک اولویت مهم در دلگان
بهره گرفتن از ظرفیت ها، حفاظت از منابع آب و خاک در جهت حمایت از مردم از اولویت های مهم مسئولان در شهرستان دلگان سیستان و بلوچستان است .
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان به نقل از ایسنا- منطقه سیستان و بلوچستان، در راستای تاکید رهبرمعظم انقلاب اسلامی ایران مبنی بر برخورد جدی با پدیده تخریب و زمین خواری هرگونه تخریب و تصرف اراضی ملی از طریق کارشناسان و یگان حفاظت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری پیگیری و با این موارد از طریق مجرای قانون بصورت جدی برخورد میشود .
فرماندار شهرستان دلگان با اشاره به این که حفظ و حراست از عرصههای ملی و منابع طبیعی از اولویتهای اصلی است، گفت: عرصههای منابع طبیعی جزو سرمایههای ارزشمند و حیاتی کشور محسوب میشوند که نه فقط به نسل کنونی بلکه به تمامی نسلهای آینده کشور تعلق دارند .
مجتبی شجاعی در گفت وگو با ایسنا افزود: حفاظت از این منابع مسئولیت همگانی به شمار میآید، که در این زمینه انتظار میرود عموم مردم در حفظ و نگهداری از این سرمایههای ملی کوشا بوده و با مجموعه منابع طبیعی و آبخیزداری همکاری لازم را داشته باشند .
وی با اشاره به ضرورت مقابله مستمر با متخلفان حوزه زمینخواری و حفر چاههای غیرمجاز ادامه داد: یکی از وظایف و تکالیف اصلی ما حفاظت از اراضی ملی و عرصههای منابع طبیعی و صیانت از منابع آب و جلوگیری از حفر چاههای غیرمحاز است که بایستی به صورت مستمر و دائمی و قاطع انجام شود و مقابله با زمینخواری و حفاظت از عرصههای ملی و منابع آبی از اولویتهای شهرستان به شمار می آید .
مجتبی شجاعی با بیان اینکه با توجه به بارشهای امسال وضعیت منابع ابی دلگان نسبت به سالهای دیگر بحرانیتر است و از طرفی آسیبهای سد جیرفت که متوجه منابع آبی دلگان است، اگر از همین امروز تمهیداتی اندیشیده نشود با مشکل اساسی برای تامین آب شرب روبهرو میشویم، عنوان کرد: در مورد چاههای غیرمجاز نیز باید تفکیک شود که کدام یک از چاهها مربوط به باغات چندساله است و ضروری می باشد مشکل سوخت آنها به صورت قانونی حل شود و کدام یک مربوط به مزارع و سودجویانی است که اخیرا اقدام به حفر چاههای غیرمجاز نکردهاند که برخی نیز با همکاری افراد غیر بومی است .
وی با اشاره به ضرورت دوراندیشی در موضوع آب دلگان گفت: لازم هست چاههایی که مربوط به باغات چنین ساله بوده از طریقی غیر از پر کردن ساماندهی و آنها را مجهز به نصب کنتور هوشمند با یارانه دولتی کرد اما چاههایی که مربوط به مزارع و باغهای یک ساله و چند سال اخیر به صورت غیرقانوی است باید پر و مسلوب المنفعه شوند .
فرماندار و رئیس شورای تامین دلگان در خصوص برداشت مصالح رودخانه ای و جلوگیری از حفر چاههای غیر مجاز جدید و لزوم تثبیت وضعیت فعلی در خصوص چاههای غیر مجاز و جلوگیری از افزایش تعداد آنها تأکید کرد .
شجاعی ادامه داد: از سوئی سال گذشته ۶۰۰۰ هکتار زمین که متوسط ۴۰ تن برداشت میدهد و به ازای هر کیلو هندوانه حدود ۳۰۰ لیتر آب مصرف میکند و سالانه در فصل کاشت تا برداشت هندوانه ۷۲ میلیارد لیتر آب معادل ۷۲ میلیون متر مکعب و معادل ذخیره یک سد می باشد و قطعا این مصارف بی رویه و از سوئی مشکلات خاکی، برای آینده کشاورزی دلگان غیرقابل جبران است .
وی اظهار کرد: پارسال ۶۰۰۰ هکتار زیرکشت هندوانه رفته که نیمی از آن در اراضی ملی بوده و حواشی جاده و حتی برخی در همجواری قبرستانها توسط کشاورزان بومی و مستاجرین غیر بومی انجام گردیده که متاسفانه خاک کشاورزی دلگان را در دوره های سه ساله در مناطقی از منطقه مسموم نموده است و همین موضوع به آینده کشاورزی منطقه لطمه وارد میکند .
شجاعی تصریح کرد: از طرفی وضعیت نامطلوب تالاب جازموریان و عدم تخصیص سهم آبه استان، کاهش بارندگی، چاههای غیرمجاز و غیره نیز مزید بر علت است که مراقبت های بیشتری نسبت به منابع آبی خود داشته باشیم .
فرماندار دلگان از تلاشهای شورای اعضای شورای تامین و شورای حفاظت اراضی و مدیرکل منابع طبیعی و دادستان مرکز استان و دادگستری دلگان و عوامل انتظامی و سپاه در بحث برخورد با متخلفان قدردانی کرد .
رفعت پور سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دلگان گفت: طی پنج ماهه اخیر ۸۶۱ هکتار در راستای حفظ و صیانت از عرصه های منابع طبیعی و اجرای حکم صادره از سوی محاکم قضایی و اجرای تبصره ذیل ماده ۵۵ حفاظت و بهره برداری مبنی بر رفع تصرف از زمین های ملی توسط یگان حفاظت منابع طبیعی و ابخیزداری و همکاری مستمر ماموران انتظامی و مراجع قضایی رفع تصرف شده و به انفال بازگردانده شد که از این میزان ۷۸۱ هکتار در بخش جلگه چاه هاشم و ۸۰ هکتار در بخش مرکزی رفع تصرف شد .
به گزارش ایسنا لازم به ذکر است چندین سال بوده که برخی کشاورزان غیربومی از استانهای دیگر با مبالغی اندک اراضی مردم را اجاره و حتی بعضا اراضی ملی را بی اجازه و غیرقانونی تسطیح و هندوانه کاشته و حتی برخی اوقات با همکاری برخی بومیان اقدام به حفاری چاه غیرمجاز میکنند و این موضوع باعث مسمومیت خاک (به دلیل جاماندن پلاستیک در اراضی) و هم به آب منطقه لطمه میخورد و اراضی فوق بعد از سه سال کشت این چنینی، تا ده سال قابلیت کشت محصول ندارد .
در سالجاری سخت گیری های فرمانداری و جهاد کشاورزی و منابع طبیعی دلگان با همکاری دادگستری و نیروی انتظامی افزایش یافته است.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |