سرانه بیابان در سیستان و بلوچستان 10 برابر میانگین جهانی است

تاریخ انتشار : 1397/10/17 - ساعت انتشار: ٠٨:٣١ - گروه خبری : اخبار قدیمی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان گفت: پنج میلیون هکتار از اراضی این استان بیابان است که بر اساس نسبت جمعیت به مساحت بیابان ها 10 برابر میانگین جهانی است.

 به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، عبدالباسط پاکزاد روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از مجموع 18.7 میلیون هکتار منابع طبیعی سیستان و بلوچستان 10.5 میلیون هکتار مراتع، پنج میلیون هکتار بیابان و 1.4 میلیون هکتار جنگل است.
وی افزود: از مجموع 5 میلیون هکتار بیابان های سیستان و بلوچستان 1.2 میلیون هکتار مربوط به 27 کانون بحرانی است.
مدیرکل منابع طبیعی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه میانگین سرانه بیابان در جهان 0.2 هکتار است، تصریح کرد: در این استان این رقم 2.3 هکتار برای هر نفر یعنی معادل 10 برابر میانگین جهانی است.
پاکزاد خاطر نشان کرد: سهم هر سیستان و بلوچستانی از بیابان 10 برابر دیگر افراد جهان برآورد می شود که این موضوع تهدیدی برای سلامتی و زندگی مردم این خطه از کشور است.
وی ادامه داد: به طور مثال در شمال سیستان و بلوچستان 580 هزار هکتار از تالاب هامون خشک شده که این مقدار بیش از 2 برابر کانون‌های بحرانی ریزگرد و 5.5 برابر سطح کانون‌های جمعیتی شمال استان است.
مدیرکل منابع طبیعی سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه بیابان زایی در این استان به موضوعی بحرانی تبدیل شده است، تصریح کرد: 23 طرح اصلی با بیش از 103 پروژه در زمینه آبخیزداری، حفاظت، جنگل داری و بیابان زدایی در این استان در حال اجراست.
پاکزاد ادامه داد: مجموع اعتبارات این اداره کل 78 میلیارد تومان است که با توجه به میزان تخصیص و حجم طرح های در دست اجرا و مساحت بالای بیایان ها این میزان اعتبارات کافی نیست.
وی خاطر نشان کرد: پنج کانون بحرانی نیاتک و جزینک در سیستان، بمپور در ایرانشهر، جلگه در دلگان و دشت کنارک از اولویت های اصلی بیابان زدایی سیستان و بلوچستان است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج