تولید علوفه کشور 3.5 میلیون تن افزایش یافت
زاهدان- ایرنا- مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: تولید علوفه در کشور با توجه به افزایش میزان بارشها در سالجاری نسبت به چند سال اخیر حدود 3.5 میلیون تن افزایش یافت و به بیش از 11 میلیون تن رسید.
زاهدان- ایرنا- مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: تولید علوفه در کشور با توجه به افزایش میزان بارشها در سالجاری نسبت به چند سال اخیر حدود 3.5 میلیون تن افزایش یافت و به بیش از 11 میلیون تن رسید.
ترحم بهزاد روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در زاهدان اظهار داشت: تولید دراز مدت در حوزه علوفه 10.7 میلیون تن بود که با توجه به خشکسالی های اخیر این رقم به 8.3 میلیون تن رسید اما با توجه به افزایش میزان بارش باران در سالجاری این رقم حدود 3.5 میلیون تن افزایش یافت و به بیش از 11 میلیون تن رسید که از میزان تولید دراز مدت نیز بیشتر شده است.
وی با بیان اینکه هر یک میلی متر بارش موجب افزایش یک کیلوگرم علوفه در هکتار عرصه مرتعی می شود، افزود: هزار و 870 میلیارد تومان اعتبار در حوزه مراتع کشور در نظر گرفته شده که 148 میلیارد تومان از این اعتبار سهم سیستان و بلوچستان است.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به ورود سیلاب به شمال سیستان و بلوچستان ادامه داد: با توجه به حجم ورودی آب به سیستان کار تهیه و توزیع بذر در مراتع این منطقه آغاز شد.
وی تصریح کرد: سه هزار و 500 کیلوگرم بذر برای مراتع سیستان در نظر گرفته شده که هزار و 500 کیلو گرم آن بذر تاغ، 500 کیلوگرم آتاروپن کالینز، 200 کیلوگرم هامارا و هزار و 300 کیلوگرم خارشتر است.
بهزاد ادامه داد: همچنین 20 هزار قلمه گز برای مراتع سیستان در نظر گرفته شده که در صورت ضرورت در بخش های مختلف این منطقه کاشت می شود.
وی افزود: 26 هزار هکتار پخش سیلاب در منطقه سیستان در نظر گرفته شده که 12 هزار هکتار آن انجام و با توجه به اهمیت این کار در حوزه پوشش مرتع و تثبت شن های روان بقیه کار نیز انجام خواهد داشت.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور اظهار داشت: بحث حریق یکی دیگر از نگرانی های ما در حوزه مراتع است که در این راستا 13 بند در چگونگی اطفای حریق و مواردی که در این باره باید رعایت شود مطرح و به استانهای کشور ابلاغ شده تا با یک برنامه ریزی مناسب دیگر شاهد حریق در مراتع نباشیم.
وی با بیان اینکه به منظور کاهش اثرات سیل و خشکسالی در مراتع برنامه ای با اعتباری سه ساله تدوین و ابلاغ شده است، افزود: در قالب این طرح قرار است در سه میلیون و 100 هزار هکتار از مراتع کشور با استفاده از کارهای بیولوژیکی، بیومکانیکی و مدیریتی و در 50 میلیون هکتار نیز از طریق ساماندهی چرای دام و کنترل چرا از اثرات مخرب سیل و خشکسالی جلوگیری شود.
بهزاد در حوزه گیاهان دارویی نیز گفت: در آمد حوزه گیاهان دارویی اگر به آن توجه ویژه شود از درآمد نفت نیز بالاتر است.
وی ادامه داد: هر ساله در حوزه گیاهان دارویی سیاست جهان دارویی در کشور وجود دارد که با توجه به شرایط اقلیمی و میزان بارش منطقه تنظیم و به استانها ابلاغ می شود.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور بیان کرد: کارهای بسیار و جمع بندی هایی در این حوزه انجام شده که تا پایان اردیبهشت به استانهای کشور در خصوص چگونگی بهره برداری از مراتع ابلاغ می شود.
وی در حوزه فرآوری و بسته بندی محصولات گیاهی نیز گفت: برنامه های مناسبی در این زمینه در دستور کار قرار دارد و کمک های اعتباری و فنی خوبی نیز در نظر گرفته شده است.
بهزاد گفت: با توجه به اعتبار لحاظ شده برنامه های بسیاری در پروژه های بیولوژیکی، بیومکانیکی و مدیریتی در دستور کار است که ان شاالله انجام خواهد شد.
وی به حمله ملخ های صحرایی به مراتع کشور نیز اشاره کرد و گفت: 6 استان کشور در این حوزه مورد حمله ملخ ها قرار گرفته اند که با این استانها در حوزه میزان خسارات و کارهای انجام شده در مدیریت این مشکل مکاتباتی انجام اما تاکنون گزارشی از میزان خسارات وارده به مراتع این استانها به این سازمان ارسال نشده است.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور خاطر نشان کرد: اعتباری در این باره در نظر گرفته شده که در صورت اعلام خسارت وارد شده، پرداخت خواهد شد.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |