سرانه بیابان زایی در سیستان و بلوچستان 1.8 هکتار است
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان بیان کرد: سرانه بیابان زایی در کشور نیم هکتار اما در این استان ۱.۸ هکتار است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان بیان کرد: سرانه بیابان زایی در کشور نیم هکتار اما در این استان ۱.۸ هکتار است.
به گزارش ایسنا- منطقه سیستان و بلوچستان، مسعود ریگی در جمع خبرنگاران بیان کرد: ۱۰.۵ میلیون هکتار از گستره سیستان و بلوچستان را مراتع و یک میلیون و ۲۶۰ هزار هکتار را نیز جنگل و بیشه در بر گرفته است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان گفت: چهار میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار معادل ۲۵ درصد از گستره (مساحت) این استان بیابانی است .
وی عامل انسانی را از جمله مهترین عوامل در ایجاد بیابان دانست و تصریح کرد: نوع مدیریت حاکم بر سرزمین، برداشتهای بی رویه از منابع آبی، نوع الگوی کشت، شخم زنی، تراز منفی آب و موارد متعدد دیگر از جمله عوامل مهم در ایجاد بیابان زایی است .
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان به کانونهای بحرانی بیابان در این استان اشاره کرد و افزود: ۲۸ کانون بحرانی در این استان وجود دارد که ۲ مورد در سیستان و ۲۶ مورد آن در بلوچستان است .
ریگی به کارهای انجام شده در یک سال گذشته در زمینه بیابان زدایی سیستان و بلوچستان اشاره کرد و اظهار داشت: ۵۰۳ هکتار مالچ پاشی، سه هزار و ۴۰۰ هکتار مراقبت و آبیاری، توزیع ۱۰۶ هزار اصله نهال در میان مردم، استفاده از فرصت سیلاب و پخش آب در ۱۸ هزار هکتار از اراضی سیستان و اجرا ۱۳ هزار متر مکعب عملیات خاکی از جمله اقدامات انجام شده در این مدت در استان بوده است .
وی در باره میزان اعتبار دریافتی سیستان و بلوچستان در حوزه بیابان زدایی گفت: ۶۶۰ میلیارد تومان اعتبار در این زمینه به ۹ استان درگیر تعلق گرفته که ۲۵ درصد این منابع به سیستان و بلوچستان اختصاص یافته است .
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان ادامه داد: این استان به لحاظ دریافت سهمیه اعتباری رتبه اول در بین ۹ استان را دارد که باید به نحو احسن از این اعتبار استفاده کرد .
وی به برنامههای سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در بخش اول اعتباری اشاره کرد و افزود: مالچ پاشی در سطح ۲ هزار و ۸۰۰ تا سه هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی بیابانی سیستان و بلوچستان با توجه به اولویت بحران مناطق، نوع تخصیص اعتبار و قیمت قیر انجام خواهد شد .
ریگی افزود: همچنین نهال کاری هزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی بیابانی در کنار مالچ پاشی از جمله برنامهها مهم این سازمان است.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |